KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2018 Dětské centrum ve Dvoře Králové poskytuje péči kojencům a pomáhá dětem v nouzi
Zpět

Dětské centrum ve Dvoře Králové poskytuje péči kojencům a pomáhá dětem v nouzi

Přidáno 20. 6. 2018
Ilustrační foto

Náměstek hejtmana pro sociální oblast Vladimír Derner navštívil dětské centrum ve Dvoře Králové nad Labem. Prohlédl si zde prostory i provoz zdravotnického zařízení, které poskytuje ústavní a výchovnou péči dětem od 0 do 3 a ve výjimečných případech až do 10 let.

Vedle toho dětské centrum poskytuje také okamžitou pomoc dětem, které se ocitly bez jakékoliv péče, byly týrány či zneužívány nebo byl jejich vývoj jinak vážně ohrožen.

„Základ kvalitní péče o děti je vždy v dobré funkční rodině. Kraj však musí být připraven i na situace, kdy právě kojenecké ústavy a zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc jsou v dané situaci jediným dosažitelným řešením,“ uvedl náměstek Vladimír Derner.

V letech 2014 až 2015 kraj budovu dětského centra dostavěl za využití dotace z Regionálního operačního programu Severovýchod. Vzniklo zde pět nových obytných buněk a v hlavní budově vznikla návštěvní místnost pro rodiče i příjmová ambulance. Výdaje na projekt přesáhly 13,7 milionu korun.

Autor: Dan Lechmann │Královéhradecký kraj │odbor kancelář hejtmana │tiskové oddělení