KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2018 Kraj vytvořil Metodiku výkonu veřejného opatrovnictví
Zpět

Kraj vytvořil Metodiku výkonu veřejného opatrovnictví

Přidáno 17. 4. 2018
Ilustrační foto

Podpora výkonu veřejných opatrovníků je jednou z klíčových aktivit projektu na Rozvoj dostupnosti a kvality sociálních služeb v Královéhradeckém kraji, který kraj realizuje od roku 2006. Dnes bude v Hradci Králové představena nově vytvořená metodika, pomocí níž se má práce opatrovníků více profesionalizovat.

„Metodickou podporou veřejných opatrovníků obcí se doposud nikdo nezabýval v takové šíři, takže k dispozici nebyly žádné doporučené postupy ani žádné podpůrné nástroje. Cílem nové metodiky je sjednotit praxi na území celého kraje a výkon opatrovnictví více profesionalizovat,“ říká náměstek Vladimír Derner odpovědný za oblast sociálních věcí.

Na počátku řešení projektové aktivity situaci v kraji zjišťoval kulatý stůl a analýza stavu výkonu veřejného opatrovnictví. Pak následovalo osm setkání, kde byly formulovány jednotlivé kapitoly Metodiky ve spolupráci s veřejnými opatrovníky z obcí celého kraje. V loňském roce byla Metodika sepsána a v současné době je představována na pěti kulatých stolech, které se již uskutečnily v okresních městech Královéhradeckého kraje. V úterý dopoledne byla Metodika představena u příležitosti kulatého stolu, který se uskutečnil na Krajském úřadě Královéhradeckého kraje.

Autor: Michal Friček │Královéhradecký kraj │odbor kancelář hejtmana │tiskové oddělení