KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2019 Kraj navýší lůžka pro seniory v Nové Pace. Vznikne nová přístavba
Zpět

Kraj navýší lůžka pro seniory v Nové Pace. Vznikne nová přístavba

Přidáno 6. 2. 2019
Ilustrační foto

Město Nová Paka společně s krajem zvýší kapacitu tamního domova pro seniory o 35 lůžek. Ty vzniknou díky přístavbě k současnému objektu domova seniorů. Do konce roku 2019 chce město zpracovat projektovou dokumentaci. Záměr schválila v pondělí rada.

„Domov seniorů Nová Paka má v současné době kapacitu 65 lůžek. Ve spolupráci s městem Nová Paka chceme zvýšit tento počet o 35, a to přístavbou křídla ke stávajícímu objektu. Při jeho výstavbě se již počítalo s navýšením kapacit, a proto například i kuchyň či prádelna budou schopny větší zátěž zvládnout,“ řekl náměstek hejtmana Vladimír Derner pro oblast sociálních věcí a dodal, že v nejbližší době se uskuteční další jednání s vedením Nové Paky o možnosti spolufinancování.

Vedení novopacké radnice chce zajistit do konce letošního roku projektovou dokumentaci. Na sousedícím pozemku současného domova je k dispozici opuštěný objekt, který jako domov pro seniory sloužil již dříve. Tento objekt chce město zbourat a na jeho místě postavit nové křídlo.

Záměr je v souladu se Strategií Královéhradeckého kraje v oblasti sociálních služeb na období 2018 až 2026 a zároveň je rozšíření kapacit plánovanou přístavbou ke stávajícímu objektu jednou z nezbytných klíčových investic do pobytových služeb pro seniory do roku 2023.

Domov seniorů Nová Paka poskytuje pobytové služby seniorům od věku 65 let s důrazem na udržování soběstačnosti a důstojné prožití stáří. Organizace podporuje zapojení klientů do běžného života formou výletů, tanečních zábav, besed, setkání s dětmi či práce s keramikou.

Autor: Mgr. Sylvie Velčovská │Královéhradecký kraj │odbor kancelář hejtmana │tiskové oddělení