KDU.breadcrumbs.homeAktuálně Monitoring 2019 Sedmé sportovní hry seniorů v Borohrádku trhaly rekordy
Zpět

Sedmé sportovní hry seniorů v Borohrádku trhaly rekordy

Přidáno 13. 6. 2019
Ilustrační foto

Sportovní hry seniorů Královéhradeckého kraje se rok od roku těší stále větší oblibě. Do sedmého ročníku se přihlásilo 357 seniorů z celého kraje, kteří v Borohrádku podávali neuvěřitelné výkony v šestnácti sportovních disciplínách.

„Měli by tu s námi sedět i žáci ze základních škol, kteří by si měli z vás vzít příklad. Musím před vámi pomyslně smeknout klobouk. Děkuji všem klubům, které se přihlásily a přijely, děkuji celému Borohrádku, že už počtvrté sportovní hry pořádá a vám všem přeji úžasné zážitky z her i setkávání,“ popřál soutěžícím hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán při zahájení sportovních her.

Hlavní část disciplín se odehrávala v okolí borohrádecké sokolovny. Na jejím dvorku se železnou pravidelností prskaly pružiny vzduchovek při střelbě na cíl. O kousek dál už soutěžící stříleli míčkem na branku. Senioři si mohli vybrat: buď vsadí na jistotu a pošlou míček po zemi do branky, nebo zariskují a zkusí míček vystřelit vzduchem, za což mohou dostat více bodů.

„Říká se, že jsou dva druhy seniorů – junior senioři a senior senioři. Kategorie junior seniorů však není definovaná věkem, ale určuje ji chuť a radost do života, touha držet spolu a spolu se potkávat a bavit se. Děkuji pořadatelům dnešních sportovních her. Chci vám popřát úspěch v disciplínách a skvělé výkony,“ řekl náměstek pro sociální oblast Vladimír Derner.

Přes silnici už na antuce létají míče. Souběžně tu hrají turnaj v přehazované a nohejbale. Na fotbalovém hřišti se paradoxně nehraje fotbal, ale sviští tu vzduchem rybářské vlasce. Pořadatelé letos rozšířili portfolio soutěží, atak senioři házejí vlascem se závažím nejen do dálky, ale také se s ním snaží trefit do kádě.

Ti, kdo právě nehrají pétanque, mohou sledovat napínavý slalom na koloběžkách, který se jede na silnici hned vedle hřiště.

Sportovní hry seniorů trvaly celý den a odpoledne po vyhlášení výsledků pokračovaly ještě hudbou a tancem.

Autor: Bc. Lukáš Vaníček │Královéhradecký kraj │odbor kancelář hejtmana │tiskové oddělení